Recept 45**** (2 stemmen)

Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schil ondertussen de komkommer, snijd hem in dunne plakjes, leg in een schaaltje, voeg ½ tl zout toe en meng een beetje door elkaar. Was de citroenen en rasp de schil op een fijne rasp. Pers 1 citroen uit. Haal de blaadjes peterselie van de steel en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng ze met de komkommer, 3 el van de olie uit het potje van de tomaten, 2 el peterselie en 2 el citroensap. Snijd de visfilet in stukken van ca. 3 cm. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de stukken vis en garnalen 3 minuten en roer regelmatig om. Voeg de geraspte citroenschil en 1 el citroensap toe. Roer de pastasaus erdoor en breng de saus aan de kook. Schep de pasta en de helft van de rest van de peterselie erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.
  2. Schep de pasta op 2 warme diepe borden. Strooi de rest van de peterselie erover. Serveer de salade er apart bij.
Tip

In plaats van garnalen en witvis kan je ook gemengde zeevruchten gebruiken voor dit recept. Die zijn zowel in de afdeling koelvers als in de diepvriesafdeling te vinden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?