Recept 45**** (7 stemmen)

Sensationeel snelle speculaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Sinterklaas recepten

tijd
30 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 185° C.
  2. Strooi de bloem in een glazen mengkom en voeg hier het bakpoeder aan toe.
  3. Verkruimel de zachte Solo in de glazen kom waar je dadelijk ook de bruine suiker aan toe voegt samen met de speculaaskruiden.
  4. Ga nu aan de slag met je handen en kneed alle ingrediënten tot een stevig, homogeen geheel.
  5. Rol je deeg in plasticfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
  6. Smeer ondertussen enkele likjes Solo over de bodem van het bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier. De Solo helpt het papier te fixeren.
  7. Na een half uur is het deeg klaar om uit te rollen. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit vanaf het midden. Maak het niet te dun, maar probeer zeker een halve centimeter dikte te behouden.
  8. Bak het deeg gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Haal het gebak uit de oven en laat het ongeveer een minuut afkoelen. Zorg dat het nog warm genoeg is, zodat je er gemakkelijk mooie rechthoeken kan uitsnijden.
  10. Tip: is de speculaas te veel afgekoeld en moeilijk te snijden? Schuif hem dan nog een minuutje in de oven. Je deeg zal terug wat zachter zijn en dus makkelijker om te snijden.
  11. Bewaar de speculaas in een goed gesloten koekjestrommel. Smakelijk!

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder (10 g)
  • 150 g donkere kandijsuiker
  • 150 g Solo
  • 10 -20 g speculaaskruiden
  • 1 snuifje zout
  • Extra:
  • 1 vel bakpapier
  • 1 vel vershoudfolie
  • beetje extra Solo
  • deegrol

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door drekejanssens op 27 juni 2015 om 18u26

Benodigdheden: 30 gram kaneel 10 gram kruidnagelenpoeder 10 gram nootmuskaat 5 gram witte peper 5 gram anijszaad 5 gram korianderzaad Bereidingswijze: Meng alle specerijen door elkaar en doe de speculaaskruiden in een klein potje. andre

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie