use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sensationeel snelle speculaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sensationeel snelle speculaas

Sensationeel snelle speculaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder (10 g)
  • 150 g donkere kandijsuiker
  • 150 g Solo
  • 10 - 20 g speculaaskruiden
  • 1 snuifje zout
  • Extra:
  • 1 vel bakpapier
  • 1 vel vershoudfolie
  • beetje extra Solo
  • deegrol

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm je oven voor op 185° C.
  2. Strooi de bloem in een glazen mengkom en voeg hier het bakpoeder aan toe.
  3. Verkruimel de zachte Solo in de glazen kom waar je dadelijk ook de bruine suiker aan toe voegt samen met de speculaaskruiden.
  4. Ga nu aan de slag met je handen en kneed alle ingrediënten tot een stevig, homogeen geheel.
  5. Rol je deeg in plasticfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
  6. Smeer ondertussen enkele likjes Solo over de bodem van het bakblik, en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier. De Solo helpt het papier te fixeren.
  7. Na een half uur is het deeg klaar om uit te rollen. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit vanaf het midden. Maak het niet te dun, maar probeer zeker een halve centimeter dikte te behouden.
  8. Bak het deeg gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Haal het gebak uit de oven en laat het ongeveer een minuut afkoelen. Zorg dat het nog warm genoeg is, zodat je er gemakkelijk mooie rechthoeken kan uitsnijden.
  10. Tip: is de speculaas te veel afgekoeld en moeilijk te snijden? Schuif hem dan nog een minuutje in de oven. Je deeg zal terug wat zachter zijn en dus makkelijker om te snijden.
  11. Bewaar de speculaas in een goed gesloten koekjestrommel. Smakelijk!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.