use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Schorsenerenrisotto met gebakken zeebaars
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Schorsenerenrisotto met gebakken zeebaars

Schorsenerenrisotto met gebakken zeebaars

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 8 schorseneren
  • 200 g risotto rijst
  • 2 sjalotten
  • Solo Vloeibaar
  • 3 blokjes visbouillon
  • 1 bussel gehakte dragon
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 paprika’s
  • 1 teentje look
  • 4 zeebaarsfilets

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de schorseneren, schil ze en snij ze in stukjes. Kook ze, in circa 2 minuten, beetgaar in gezouten water.
  2. Spoel de risotto rijst onder stromend koud water. Pel en snipper de sjalotten en stoof ze in 3 à 4 eetlepels Solo. Wanneer ze glazig beginnen te worden, voeg er dan de risotto rijst aan toe. Kruid met peper en zout en blijf roeren in de risotto totdat die ook glazig is.
  3. Voeg er nu beetje bij beetje de visbouillon aan toe en blijf voordurend roeren. De rijst zal langzaam garen en de bouillon volledig absorberen.
  4. Voeg er daarna de stukjes schorseneren en gehakte dragon aan toe. Ten slotte voeg je er nog een flinke scheut Solo en de geraspte parmezaan aan toe.
  5. Snij ondertussen de paprika’s in stukken en stoof ze gaar samen met een teentje geperste look, een eetlepel Solo en een beetje water. Wanneer de paprika gaar is, mix je het in de blender met een scheutje olijfolie, peper en zout tot een gladde massa. Doe de paprikacrème ten slotte nog even door een fijne zeef, opdat die mooi egaal is.
  6. Bak nu de zeebaars in zo’n 3 minuten per kant gaar in een pan met 2 eetlepels Solo en kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de risotto op de borden. Dresseer de vis erop en druppel daar een beetje van de paprikacrème op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.