Ingrediënten voor 4 personen
- 16 gepelde scampis (met staart)
- 100 g tarwebloem
- 40 cl ijskoud water
- 2 eidooiers
- 1 el eetlepverse koriander
- 1 el eetlepverse kervel
- 1 bosje dille
-
1 eetlepel Solo vloeibaar
- 1 el eetlepnotenolie
- 50 g pijnboompitten
-
Bereidingswijze
- Bak de scampi’s kort in de hete Solo. Hou ze apart. Verwarm intussen de friteuse voor op 170° C.
- Maak het tempurabeslag. Meng hiervoor de tarwebloem, de eidooiers en het ijskoude water
- in een kom met de fijngehakte koriander en kervel. Roer alles tot een glad beslag en kruid af
- met peper en zout.
- Bereid de dillevinaigrette. Mix hiervoor de pijnboompitten met de dille en een eetlepel notenolie tot een gladde massa met een staafmixer. Serveer de dillevinaigrette straks in een apart dipschaaltje
- Dip elk scampi tot aan de staart in het tempurabeslag en bak ze op 170 graden krokant in de friteuse. Laat de gefrituurde scampi’s kort uitlekken op absorberend keukenpapier.
Tip
Vorm een torentje van vier scampi’s en schik er een fris groen slaatje bij.
Andere Solo-leden over dit recept (6)
Gepost door Solo op 16 september 2013 om 16u21
Dit wordt gedaan omdat diepvriesscampi's vaak water loslaten als ze verhit worden. Het is beter dat ze dat doen als je ze even kort bak in de pan. Want als je ze rauw in het tempuradeeg frituurt, bestaat de kans dat ze barsten (door het vocht).
Gepost door Spruitje op 17 september 2013 om 16u36
weeral iets bijgeleerd ! bedankt
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?