Recept 55***** (4 stemmen)

Scampi in verse kruidentempura, dillevinaigrette met pijnboompitten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de scampi’s kort in de hete Solo. Hou ze apart. Verwarm intussen de friteuse voor op 170° C.
  2. Maak het tempurabeslag. Meng hiervoor de tarwebloem, de eidooiers en het ijskoude water
  3. in een kom met de fijngehakte koriander en kervel. Roer alles tot een glad beslag en kruid af
  4. met peper en zout.
  5. Bereid de dillevinaigrette. Mix hiervoor de pijnboompitten met de dille en een eetlepel notenolie tot een gladde massa met een staafmixer. Serveer de dillevinaigrette straks in een apart dipschaaltje
  6. Dip elk scampi tot aan de staart in het tempurabeslag en bak ze op 170 graden krokant in de friteuse. Laat de gefrituurde scampi’s kort uitlekken op absorberend keukenpapier.
Tip

Vorm een torentje van vier scampi’s en schik er een fris groen slaatje bij.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 16 september 2013 om 14u21

Dit wordt gedaan omdat diepvriesscampi's vaak water loslaten als ze verhit worden. Het is beter dat ze dat doen als je ze even kort bak in de pan. Want als je ze rauw in het tempuradeeg frituurt, bestaat de kans dat ze barsten (door het vocht).

Gepost door Spruitje op 17 september 2013 om 14u36

weeral iets bijgeleerd ! bedankt

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie