Scampi in verse kruidentempura, dillevinaigrette met pijnboompitten
Geef score
Kooktijd25 min
Porties

- 16 gepelde scampis (met staart)
- 100 g tarwebloem
- 40 cl ijskoud water
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel verse koriander
- 1 eetlepel verse kervel
- 1 bosje dille
- 1 eetlepel Solo vloeibaar
- 1 eetlepel notenolie
- 50 g pijnboompitten
- Solo frituurolie
- Bak de scampi’s kort in de hete Solo. Hou ze apart. Verwarm intussen de friteuse voor op 170° C.
- Maak het tempurabeslag. Meng hiervoor de tarwebloem, de eidooiers en het ijskoude water
- in een kom met de fijngehakte koriander en kervel. Roer alles tot een glad beslag en kruid af
- met peper en zout.
- Bereid de dillevinaigrette. Mix hiervoor de pijnboompitten met de dille en een eetlepel notenolie tot een gladde massa met een staafmixer. Serveer de dillevinaigrette straks in een apart dipschaaltje
- Dip elk scampi tot aan de staart in het tempurabeslag en bak ze op 170 graden krokant in de friteuse. Laat de gefrituurde scampi’s kort uitlekken op absorberend keukenpapier.
