voorgerecht
Ragout van zalm en asperges
Deze ragout van zalm en asperges smaakt heerlijk als voor- of hoofdgerecht. Een fris recept dat al in een goed halfuurtje op tafel staat.
Geef score
Kooktijd12 min
Voorbereiding
Porties

- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 250 ml witte wijn
- 1 flesje light room
- 4 sjalotten
- 5 g Maïzena
- zout
- suiker
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels citroensap
- 750 g asperges
- 400 g zalmfilet
- peper
- 1 bosje dille
- Schil de asperges en snij ze in lange stukken.
- Verhit de Solo in een grote pan, stoof de asperges en de gehakte sjalotten hierin 5 minuten.
- Los de Maïzena in de witte wijn op en blus de asperges.
- Voeg het laurierblad en de light room toe. Laat op een zacht vuur 8 minuten sudderen.
- Na 4 minuten de in stukken gesneden zalm toevoegen.
- Breng de ragout op smaak met zout, peper, suiker, citroensap en de fijngehakte dille.
