use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roomsoep van groene kool met langoustines en spek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roomsoep van groene kool met langoustines en spek

Roomsoep van groene kool met langoustines en spek

Deze roomsoep van groene kool met langoustines eet je best met lepel, mes én vork. Ze is zo rijkgevuld met lekkere ingrediënten dat je er vast geen enkel wilt missen...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 1 groene kool
  • 18 langoustines
  • 18 dunne plakjes gerookt spek
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 3 blokjes Knorr finesse kipbouillon
  • 10 cl light room
  • 2 soeplepels Solo Vloeibaar
  • 30 g Solo
  • zout
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de koolbladeren van elkaar los. Laat de mooiste ervan heel en snij de andere in stukjes.
  2. Schil de uien en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Laat de Solo smelten in een kookpot. Laat de ui er zachtjes in fruiten en voeg er dan de in stukjes gesneden kool aan toe.
  4. Meng en giet er 1.5 l water en de bouillonblokjes bij.
  5. Voeg er de aardappelblokjes en de hele koolbladeren bij en doe er peper op. Laat alles 30 minuten koken.
  6. Pel ondertussen de langoustines en rol ze in de plakjes spek.
  7. Aan het einde van de kooktijd van de soep haal je de hele koolbladeren eruit met een schuimspaan en je mixt de rest tot een gladde soep.
  8. Zet die op een zacht vuurtje en doe er de light room bij.
  9. Doe er de hele koolbladeren opnieuw in en warm alles zachtjes op zonder koken.
  10. Verwarm de Solo Vloeibaar in een braadpan en laat de langoustines er 5 minuten op een hevig vuur in bakken, terwijl je ze voortdurend omkeert.
  11. Verdeel de koolroomsoep over diepe borden, voeg er de langoustines bij en dien onmiddellijk op
Aanrader: vervang in deze roomsoep de groene kool ook eens door jonge spruitjes

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.