Roomsoep van groene kool met langoustines en spek
Deze roomsoep van groene kool met langoustines eet je best met lepel, mes én vork. Ze is zo rijkgevuld met lekkere ingrediënten dat je er vast geen enkel wilt missen...
55 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 groene kool
- 18 langoustines
- 18 dunne plakjes gerookt spek
- 2 uien
- 2 aardappelen
- 3 blokjes Knorr finesse kipbouillon
-
10 cl Solo Crèmefine Licht
-
2 soeplepels Solo Vloeibaar
-
30 g Solo
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Maak de koolbladeren van elkaar los. Laat de mooiste ervan heel en snij de andere in stukjes.
- Schil de uien en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Laat de Solo smelten in een kookpot. Laat de ui er zachtjes in fruiten en voeg er dan de in stukjes gesneden kool aan toe.
- Meng en giet er 1.5 l water en de bouillonblokjes bij.
- Voeg er de aardappelblokjes en de hele koolbladeren bij en doe er peper op. Laat alles 30 minuten koken.
- Pel ondertussen de langoustines en rol ze in de plakjes spek.
- Aan het einde van de kooktijd van de soep haal je de hele koolbladeren eruit met een schuimspaan en je mixt de rest tot een gladde soep.
- Zet die op een zacht vuurtje en doe er de Solo Crèmefine Licht bij.
- Doe er de hele koolbladeren opnieuw in en warm alles zachtjes op zonder koken.
- Verwarm de Solo Vloeibaar in een braadpan en laat de langoustines er 5 minuten op een hevig vuur in bakken, terwijl je ze voortdurend omkeert.
- Verdeel de koolroomsoep over diepe borden, voeg er de langoustines bij en dien onmiddellijk op
Tip
Aanrader: vervang in deze roomsoep de groene kool ook eens door jonge spruitjes
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door mimos op 16 februari 2017 om 22u20
super schotel bij bezoek
Gepost door Solo op 22 februari 2017 om 12u33
Hoi Mimos, inderdaad! Ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft! Groetjes, het Solo-team
Hoeveel sterren geef jij dit recept?