Recept 45**** (11 stemmen)

Roomsoep van groene kool met langoustines en spek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SOEPERDELUXE

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak de koolbladeren van elkaar los. Laat de mooiste ervan heel en snij de andere in stukjes.
  2. Schil de uien en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Laat de Solo smelten in een kookpot. Laat de ui er zachtjes in fruiten en voeg er dan de in stukjes gesneden kool aan toe.
  4. Meng en giet er 1.5 l water en de bouillonblokjes bij.
  5. Voeg er de aardappelblokjes en de hele koolbladeren bij en doe er peper op. Laat alles 30 minuten koken.
  6. Pel ondertussen de langoustines en rol ze in de plakjes spek.
  7. Aan het einde van de kooktijd van de soep haal je de hele koolbladeren eruit met een schuimspaan en je mixt de rest tot een gladde soep.
  8. Zet die op een zacht vuurtje en doe er de Solo Crèmefine Cuisine bij.
  9. Doe er de hele koolbladeren opnieuw in en warm alles zachtjes op zonder koken.
  10. Verwarm de Solo Vloeibaar in een braadpan en laat de langoustines er 5 minuten op een hevig vuur in bakken, terwijl je ze voortdurend omkeert.
  11. Verdeel de koolroomsoep over diepe borden, voeg er de langoustines bij en dien onmiddellijk op

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mimos op 16 februari 2017 om 21u20

super schotel bij bezoek

Gepost door Solo op 22 februari 2017 om 11u33

Hoi Mimos, inderdaad! Ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?