use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Borsjt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Borsjt

Borsjt

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 1 soeplepel citroensap
  • 2 blaadjes laurier
  • komijnzaad
  • 2 dl zure room
  • 1 soeplepel Solo
  • 2 rode bieten
  • 1.5 l water
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 aardappel
  • dille
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de uien, snipper ze in grote stukken en stoof ze samen met de knoflook in een ruime pan met de margarine tot alles glazig is.
  2. Schil de bieten en de aardappel en verdeel ze in forse stukken.
  3. Doe ze bij de gestoofde ui en voeg tegelijkertijd het water en de Knorr Bouillonketeltjes toe.
  4. Voeg daarna ook de laurierblaadjes, een snuifje dille, komijnzaad en het citroensap toe.
  5. Laat alles gedurende een uur in een gesloten pan stevig pruttelen.
  6. Haal, als de biet goed gegaard is, de laurierblaadjes weg en mix de soep glad.
  7. Kruid de soep indien nodig bij met peper en zout.
  8. Verdeel de soep over warme borden en werk af met een lepel zure room.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.