voorgerecht
Borsjt
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 soeplepel citroensap
- 2 blaadjes laurier
- komijnzaad
- 2 dl zure room
- 1 soeplepel Solo
- 2 rode bieten
- 1.5 l water
- 2 Knorr Bouillonketeltjes Kip
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 aardappel
- dille
- peper en zout
- Pel de uien, snipper ze in grote stukken en stoof ze samen met de knoflook in een ruime pan met de margarine tot alles glazig is.
- Schil de bieten en de aardappel en verdeel ze in forse stukken.
- Doe ze bij de gestoofde ui en voeg tegelijkertijd het water en de Knorr Bouillonketeltjes toe.
- Voeg daarna ook de laurierblaadjes, een snuifje dille, komijnzaad en het citroensap toe.
- Laat alles gedurende een uur in een gesloten pan stevig pruttelen.
- Haal, als de biet goed gegaard is, de laurierblaadjes weg en mix de soep glad.
- Kruid de soep indien nodig bij met peper en zout.
- Verdeel de soep over warme borden en werk af met een lepel zure room.
