Recept 55***** (1 stem)

Roggevleugel met kappertjes en frieten

Dit is een recept van

tijd
40 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

 1. Schil de aardappelen en snijd ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet te dun te zijn. Een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
 2. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Bak de frieten een eerste keer in de Solo frituurolie maar laat ze nog niet kleuren. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit de frituurolie vervolgens tot 180 °C.
 3. Neem een kom (zorg ervoor dat ze groot genoeg is voor de roggevleugel) en doe de bloem erin. Kruid de roggevleugel met peper en zout. Wentel het stuk vis in de bloem en schud de overtollige bloem van de roggevleugel.
 4. Doe de Solo in een pan op een matig vuur. Leg de roggevleugel in de pan zodra de Solo knispert. Laat de roggevleugel ongeveer 4 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) aan beide kanten mooi aanbakken. Haal de rog uit de pan en voeg eventueel een scheutje extra Solo toe.
 5. Strooi een flinke eetlepel kappertjes in de pan en laat deze kort aanbakken. Blus het geheel met het citroensap.
 6. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. Schud de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze goed kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
 7. Leg de roggevleugel op het bord als de frietjes bijna klaar zijn. Werk het bord af met frisgewassen veldsla en frietjes. Schenk de kappertjessaus (licht bruisend van de hitte) over de roggevleugel.
 8. Voor de mayonaise: Doe de eierdooiers in een kom en klop even los. Doe er de azijn, het water en de mosterd bij.
 9. Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de garde mee tot de mayonaise mooi gebonden is. Kruid vervolgens met peper en zout, en roer.
 10. Is de mayonaise te dik, voeg dan nog een beetje extra azijn of water toe.
 11. Voor de mayonaise:

Ingrediëntenvoor 4 personen

Voor de mayonaise:

 • 4 eierdooiers
 • 1 el mosterd
 • 400 ml maisolie
 • 1 el lauw water
 • 1 el natuurazijn
 • peper
 • zout
 • extra nodig: aantiaanbakpan, friteuse, vergiet, staafmixer, hoge kom (inh. 1 l), garde

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie