Recept 45**** (3 stemmen)

Ribbetjes met wilde rijst en een zomerse salade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie kort en los er het vleesbouillonblokje in op. Strijk er de ribstukken mee in en strooi er de gebroken peper over. Gaar de ribstukken in een voorverwarmde oven van 190° gedurende minstens een half uur.
  2. Kook intussen de rijst in ruim water met de groentebouillon. Spoel de sla en snijd de tomaten in gelijke delen. Schik de ribstukken in grote borden, schik de rijst ernaast en garneer met sla en tomaten. Sprenkel ter afwerking wat slasaus over de groenten.
Tip

Door een lepel ketchup en een lepel mosterd over de ribstukken uit te smeren, geeft u het vlees wat extra punch. Het geheel wordt wat Amerikaanser door mais en rode bonen onder de rijst te roeren. Barbecuesaus of zoete chilisaus maken het gerecht wat pikanter.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 18 juni 2013 om 16u03

Heerlijk! Laat het smaken pollewieter!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie