hoofdgerecht
Ribbetjes met wilde rijst en een zomerse salade
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- enkele blaadjes sla
- enkele druppels slasaus
- gebroken peper
- 1 blokje Knorr Finesse bouillon groenten
- 1 blokje Knorr Finesse bouillon vlees
- 2 dl olijfolie
- 4 stuks platte ribstukken (ribbetjes)
- 4 rijpe tomaten
- 400 g wilde rijst
- Verwarm de olijfolie kort en los er het vleesbouillonblokje in op. Strijk er de ribstukken mee in en strooi er de gebroken peper over. Gaar de ribstukken in een voorverwarmde oven van 190° gedurende minstens een half uur.
- Kook intussen de rijst in ruim water met de groentebouillon. Spoel de sla en snijd de tomaten in gelijke delen. Schik de ribstukken in grote borden, schik de rijst ernaast en garneer met sla en tomaten. Sprenkel ter afwerking wat slasaus over de groenten.
