Ragout van zalm en asperges
Deze ragout van zalm en asperges smaakt heerlijk als voor- of hoofdgerecht. Een fris recept dat al in een goed halfuurtje op tafel staat.
32 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
- 250 ml witte wijn
-
1 flesje Solo Crèmefine Licht
- 4 sjalotten
- 5 g Maïzena
- zout
- suiker
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels citroensap
- 750 g asperges
- 400 g zalmfilet
- peper
- 1 bosje dille
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snij ze in lange stukken.
- Verhit de Solo in een grote pan, stoof de asperges en de gehakte sjalotten hierin 5 minuten.
- Los de Maïzena in de witte wijn op en blus de asperges.
- Voeg het laurierblad en de Solo Crèmefine Licht toe. Laat op een zacht vuur 8 minuten sudderen.
- Na 4 minuten de in stukken gesneden zalm toevoegen.
- Breng de ragout op smaak met zout, peper, suiker, citroensap en de fijngehakte dille.
Tip
Lekker met gekookte witte rijst of gestoomde nieuwe aardappels.
Andere Solo-leden over dit recept (11)
Gepost door CJ op 12 juni 2016 om 12u41
Topreceptje! Was ook lekker met witte asperges en zonder de suiker. Ga ik zeker nog maken
Gepost door Solo op 15 juni 2016 om 12u56
Witte asperges zijn ook heerlijk! Dankjewel voor de tip CJ ;-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?