Rabarbersorbet

9 (9)
90 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de rabarber in stukjes van 2,5 cm.
  2. Doe ze in een kookpot, voeg er een halve liter water bij en verwarm zachtjes.
  3. Als het sap loslaat mag er suiker en sinaasappelsap bij.
  4. Zet een deksel op de pan en laat koken tot de rabarber zacht is.
  5. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer.
  6. Klop het mengsel nog enkele malen op om de ijskristallen te breken.
  7. Haal de sorbet 15 minuten voor het serveren uit de diepvriezer.

Tip

Met een ijsmachine gaat de bereiding nog sneller. Giet het mengsel in de machine en draai het tot een zachte en smeuïge massa. Serveer meteen of vries het mengsel in.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 22 november 2010 om 21u29

Misschien kan je het eens navragen in de winkel waar bioproducten worden verkocht? Succes!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?