Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Rabarbersorbet

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur 15 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
nagerecht
overig europees
recipe image Rabarbersorbet
  • 400 g rabarber
  • 150 g poedersuiker
  • 0.5 sinaasappel (sap van een halve sinaasappel)
  1. Schil en snij de rabarber in stukjes van 2,5 cm.
  2. Doe ze in een kookpot, voeg er een halve liter water bij en verwarm zachtjes.
  3. Als het sap loslaat mag er suiker en sinaasappelsap bij.
  4. Zet een deksel op de pan en laat koken tot de rabarber zacht is.
  5. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer.
  6. Klop het mengsel nog enkele malen op om de ijskristallen te breken.
  7. Haal de sorbet 15 minuten voor het serveren uit de diepvriezer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.