quiche met spinazie geitenkaas en zalm
Een quiche met geitenkaas, spinazie en zalm: meer heb jij vanavond niet nodig om te bekomen van jouw lange dag. En iedereen in huis geniet lekker mee!
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte zalm
- 200 gr verse geitenkaas type Chavroux
- 150 gr spinazie vers of diepvries
- 4 eieren
- 1 dl room
- peper en zout
- 1 teentje look
- 1 rol bladerdeeg
Bereidingswijze
- Stoof de spinazie samen met het lookteenje, laat uitlekken. Snij de zalm in reepjes, leg het bladerdeeg in de taartvorm, klop de eieren los met de geitenkaas, de room, voeg de spinazie toe peper en zout. Giet de helft van het mengsel op het deeg, leg er de zalm op, giet er de rest van het ei-spinazie mengsel over. Zet 35 minuten in de oven op 190 graden.Altijd lekker met een slaatje erbij.
Tip
In plaats van room te gebruiken voor je quiche met geitenkaas, spinazie en zalm, kan je ook variëren met ricotta of mascarpone.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Kerlyne_ op 07 november 2012 om 20u43
Ook lekker met feta ipv chavroux! Best wel geen extra zout toevoegen dan,
Hoeveel sterren geef jij dit recept?