use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoenroomsoep met sint-jakobsnoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoenroomsoep met sint-jakobsnoten

Pompoenroomsoep met sint-jakobsnoten

Deze feestelijke pompoenroomsoep met Sint-Jacobsnootjes wordt dé ster van je diner. Zo heerlijk zacht en romig: hier oogst je straks vast applaus mee!

Pompoen kan in de meest uiteenlopende recepten worden verwerkt, van hartig tot zoet.

Door die brede waaier aan mogelijkheden wordt pompoen in veel landen als de ideale wintergroente beschouwd.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 1 pompoen
  • 4 aardappelen
  • 1 prei
  • 1 flesje light room
  • 8 sint-jakobsnoten
  • Solo
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snij de pompoen in stukken en schil die. Schil de aardappelen. Snij ze in stukken. Was de prei en snij in stukken.
Bereiding
  1. Laat de Solo smelten in een grote kookpot.
  2. Fruit daarin de stukken pompoen, de aardappelen en de prei gedurende enkele minuten terwijl je roert.
  3. Giet er dan water bij tot de groenten net onderstaan en laat alles zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
  4. MIx glad en kruid met peper zout en de light room, maar laat niet meer aan de kook komen.
  5. Warm ondertussen wat Solo op in een pan met een antiaanbaklaag.
  6. Laat er de sint-jakobsnoten één minuut aan elke kant in bakken en kruid met zout en peper.
  7. Haal ze uit de pan en snij ze doormidden in de dikte.
  8. Verdeel de roomsoep over borden.
  9. Voeg er de sint-jakobsnoten bij en versier de soep met een takje kervel en een streepje light room.
  10. Dien onmiddellijk op.
Wil je deze pompoenroomsoep als doordeweeks soepje op tafel zetten? Serveer ze dan zonder Sint-Jacobsnootjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.