voorgerecht
Pompoenroomsoep met sint-jakobsnoten
Pompoen kan in de meest uiteenlopende recepten worden verwerkt, van hartig tot zoet.
Door die brede waaier aan mogelijkheden wordt pompoen in veel landen als de ideale wintergroente beschouwd.
Deze feestelijke pompoenroomsoep met Sint-Jacobsnootjes wordt dé ster van je diner. Zo heerlijk zacht en romig: hier oogst je straks vast applaus mee!
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 pompoen
- 4 aardappelen
- 1 prei
- 1 flesje light room
- 8 sint-jakobsnoten
- Solo
- peper en zout
Voorbereiding
- Snij de pompoen in stukken en schil die. Schil de aardappelen. Snij ze in stukken. Was de prei en snij in stukken.
Bereiding
- Laat de Solo smelten in een grote kookpot.
- Fruit daarin de stukken pompoen, de aardappelen en de prei gedurende enkele minuten terwijl je roert.
- Giet er dan water bij tot de groenten net onderstaan en laat alles zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
- MIx glad en kruid met peper zout en de light room, maar laat niet meer aan de kook komen.
- Warm ondertussen wat Solo op in een pan met een antiaanbaklaag.
- Laat er de sint-jakobsnoten één minuut aan elke kant in bakken en kruid met zout en peper.
- Haal ze uit de pan en snij ze doormidden in de dikte.
- Verdeel de roomsoep over borden.
- Voeg er de sint-jakobsnoten bij en versier de soep met een takje kervel en een streepje light room.
- Dien onmiddellijk op.
