use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pompoenbrood met kaas en rozemarijn
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pompoenbrood met kaas en rozemarijn

Pompoenbrood met kaas en rozemarijn

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 1 snuifje zout
  • 60 g Solo, gekoeld en in blokjes gesneden
  • 2 kopjes gekookte pompoenblokjes
  • 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngesneden
  • 160 g feta, verkruimeld
  • 40 g parmezaan, fijn geraspt
  • 60 ml pompoenzaadjes
  • 100 ml karnemelk
  • 1 ei, losgeklopt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de gezeefde bloem en het zout in een kom en kneed er de Solo onder.
  2. Stamp de gekookte pompoen fijn en voeg toe aan het bloemmengsel, samen met de rozemarijn, de feta, de parmezaan en de pompoenzaadjes.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de karnemelk in. Meng tot er zich een deeg vormt en kneed dat deeg gedurende een vijftal minuten op een met bloem bestrooid werkblad.
  4. Verdeel het mengsel in drie gelijke delen en rol ze uit tot je drie repen krijgt. Druk de drie repen samen aan de bovenkant en vlecht ze in elkaar. Druk daarna ook de 3 uiteinden samen.
  5. Bestrijk de bovenkant van je brood met het losgeklopte ei en laat 45 minuten tot een uur in de oven bakken op 200 °C, of tot het brood hol klinkt als je erop tikt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.