Pikante Thaise sla met biervinaigrette

12 (12)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng in een slakom de komkommer, de uitjes en de radijzen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker en de gember toe. Meng goed. Besprenkel met 3 eetlepels limoensap. Bestrooi met verse munt. Meng voorzichtig. Dek af en zet koel.
  2. Meng in een kleine kom de rijstazijn, het limoensap, het zout en de peper. Voeg het bier, de chili- en de arachideolie toe en meng goed. Voeg de uien, de koriander en de kleine Spaanse peper toe. Meng. Dek af en zet op een koele plaats.
  3. Giet de vinaigrette net voor het opdienen op de gemengde sla.

Tip

De vinaigrette kan vooraf bereid worden. Doe er in dat geval het bier nog niet bij en voeg dat net voor het opdienen aan de vinaigrette toe.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?