Recept 35*** (2 stemmen)

Pepernootcupcakes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Sinterklaas recepten

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
  3. Schep er 50 g pepernoten door.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  5. Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
  6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
  7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.
Tip

Zet de cupcakejes in een trommel, maak er een cadeautje van met je eigen naam, schrijf er groot op dat het breekbaar is en deel de cakejes uit als je het pakje krijgt.

De cupcakes kun je ook met Sinterklaasschuimpjes of marsepeinen sintfiguurtjes versieren.

Ingrediëntenvoor 12 personen

  • Cupcakes:
  • 100 g bloem
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 g speculaaskruiden (ca. 1 tl)
  • 50 g pepernoten
  • Garnering:
  • 125 g poedersuiker
  • 80 g Solo (kamertemp.)
  • 50 g pepernoten
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door caro123 op 07 januari 2014 om 14u59

Echt een smakelijke winterse cupcake!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie