Peer-amandeltaart

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Klop de Solo met de mixer luchtig in een kom. Voeg er de suiker en vanillesuiker aan toe en klop verder. Voeg één voor één de eieren en klop tot je een luchtige massa krijgt.
  3. Zeef de bloem over het beslag, voeg het bakpoeder toe en roer goed door tot de massa weer glad is.
  4. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze elk in 4 partjes.
  5. Bestrijk een lage ronde bakvorm met wat Solo en rol er de bladerdeeg in uit. Giet het beslag erin en schik er de peren in stervorm op, met de bolle kant naar boven.
  6. Zet de bakvorm op een bakplaat en schuif de taart 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi net voor het opdienen met gehakte amandelen en poedersuiker.

Tip

Kies goed rijpe peren voor dit recept, die hebben minder tijd nodig om te garen en zijn heerlijk zoet.

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door godelievek op 31 december 2015 om 18u58

heb je niet ook bladerdeeg nodig? deze zie je toch op de foto groetjes lieve

Gepost door Solo op 12 januari 2016 om 13u15

Hey godelievek, goed opgemerkt! We passen het zo snel mogelijk aan.

Gepost door pomie_Mieke op 13 juni 2016 om 17u03

Het is nu juni 2016 en ik zie nog steeds geen aanpassing van de bereiding in verband met het te gebruiken bladerdeeg en dat is wel jammer. We zijn reeds een jaar later.... Vriendelijke groetjes, Mieke

Gepost door Steenbokje op 13 oktober 2018 om 13u30

Op vandaag, 13/10/18 nog steeds geen aanpassing i.v.m. het bladerdeeg! Willen jullie dit eens nakijken a.u.b.?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?