Recept 45**** (8 stemmen)

Patrijs met spruitjesstamppot en appel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

WILDGERECHTEN

tijd
50 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Begin met de stamppot. Bak het spek en de uien glazig in Solo, voeg er de spruitjes (hou er enkele over als garnituur), de aardappelen, het ei, 100 g Solo, peper, zout, nootmuskaat en bonenkruid bij.
  2. Prak alles tot een homogene stamppot en hou warm.
  3. Bak ondertussen de patrijzen aan in een pan en leg ze samen met de fijngesneden groenten (mirepoix) in een braadslede. Kruid en bak ze gedurende 20 minuten in een oven van 200 °C.
  4. Overgiet ze regelmatig met het braadvocht.
  5. Neem de patrijzen uit de braadslede en hou ze warm. Verwijder het vet uit de braadslede en giet er de wijn en de fond bij. Laat even koken, zeef en laat tot 1/4 inkoken.
  6. Meng de mosterd met de room en voeg dat bij de saus.
  7. Bak de appelpartjes in de rest van de Solo. Leg wat stamppot op warme borden en schik er een patrijs op (eventueel in twee gesneden).
  8. Versier met wat spruitjes, uienringen en appel. Giet er op het laatst de saus rond.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 08 november 2012 om 15u36

Dank je wel Cuisine fun voor de opmerking. Inderdaad we veranderen de volgorde van de stappen van het recept .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie