use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wilde eend met rode kool en appel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wilde eend met rode kool en appel

Wilde eend met rode kool en appel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 wilde eenden
  • Solo
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g mirepoix van groenten (selder, wortel, uien)
  • 1 kruidenbosje
  • verbrijzelde jeneverbessen
  • 0.5 fles rode wijn
  • 4 dl wildfond
  • 1 ajuin, fijngesneden
  • 50 g spekblokjes
  • 2 appelen, geschild en in partjes gesneden
  • 400 g rode kool, fijngesneden en geblancheerd
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel Maïzena opgelost in water
  • 1 eetlepel bruine instant roux (facultatief)
  • 1 dl oude jenever
  • 4 aardappelen, gekookt in de schil en in schijfjes gesneden
  • platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de eenden in stukken en braad deze aan in de Solo.
  2. Doe er de groenten en de kruiden bij en giet er de wijn en de fond bij .
  3. Dek af en laat op zacht vuur stoven gedurende 35 minuten.
  4. Bak intussen de ui en de spekblokjes in Solo en voeg er de helft van de appelen, de rode kool, de suiker, de azijn, wat water, peper en zout bij. Laat gedurende 30 min. zacht koken en roer er de Maïzena door.
  5. Bak de rest van de appelen en de schijfjes aardappelen aan in de Solo.
  6. Haal de stukken vlees uit de pot, hou ze warm en giet de saus door een zeef.
  7. Laat de saus inkoken en werk op met enkele klontjes Solo .
  8. Verdeel de rode kool, de appelen en de aardappelen op borden en schik er de boutjes en in schijfjes gesneden filet bij.
  9. Versier met peterselie en giet er wat saus bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.