Pastasalade van kerstomaatjes, verse tijm en mozzarella
Een lekker frisse pastasalade smaakt altijd, als lunch of als bijgerecht. Deze salade zet je al in een kwartiertje op tafel.
15 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
- 100 g spirelli
- 1 doosje gele kerstomaten
- 1 doosje rode kerstomaten
- 1 el eetlepkappertjes
- 1 el eetlepgroene olijven in stukjes
- verse basilicum
- enkele takjes verse tijm
- 200 g mozzarella
- peper en zout
- olijfolie
- balsamicoazijn
Bereidingswijze
- Kook de spirelli al dente in gezouten water met een scheut Solo Vloeibaar Light. Giet af en laat koud worden.
- Was de tomaatjes en geef er een sneetje in zodat er wat sap vrijkomt.
- Doe de tomaatjes in een kom, samen met de kappertjes en de olijven.
- Meng er ook de gehakte basilicum en de afgeritste tijmblaadjes bij.
- Snij de mozzarella in blokjes en voeg deze ook bij de tomaten en de kruidenmix. Kruid alles goed af met peper en zout en meng onder de pasta.
- Voeg olijfolie en balsamico naar smaak toe.
- Laat lekker fris worden in de koelkast en dien koud op.
Tip
Maak dit gerechtje de dag voordien. Dan kan het lekker lang marineren.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door lewou op 07 mei 2018 om 15u33
Heel lekker
Gepost door Solo op 09 mei 2018 om 11u59
Leuk te horen dat onze pastasalade in de smaak valt! Geniet ervan.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?