buffet
Pastasalade van kerstomaatjes, verse tijm en mozzarella
van Jeroen De Pauw
Een lekker frisse pastasalade smaakt altijd, als lunch of als bijgerecht. Deze salade zet je al in een kwartiertje op tafel.
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- Solo Vloeibaar
- 100 g spirelli
- 1 doosje gele kerstomaten
- 1 doosje rode kerstomaten
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel groene olijven in stukjes
- verse basilicum
- enkele takjes verse tijm
- 200 g mozzarella
- peper en zout
- olijfolie
- balsamicoazijn
- Kook de spirelli al dente in gezouten water met een scheut Solo Vloeibaar. Giet af en laat koud worden.
- Was de tomaatjes en geef er een sneetje in zodat er wat sap vrijkomt.
- Doe de tomaatjes in een kom, samen met de kappertjes en de olijven.
- Meng er ook de gehakte basilicum en de afgeritste tijmblaadjes bij.
- Snij de mozzarella in blokjes en voeg deze ook bij de tomaten en de kruidenmix. Kruid alles goed af met peper en zout en meng onder de pasta.
- Voeg olijfolie en balsamico naar smaak toe.
- Laat lekker fris worden in de koelkast en dien koud op.
