Pasta met citroen, zalm en zeekraal

Zin in een bijzonder pastagerecht? Probeer dan dit recept van pasta met citroen, zalm en zeekraal eens. Zo maak je snel een feestelijk pastagerecht!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de citroen(en) onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers ze uit.
  2. Snijd of knijp van de zeekraal de onderste stugge stukjes van de steeltjes af en blancheer de groente 2 minuten in kokend water. Neem de groente uit de pan en spoel koud onder stromend water.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de zalm in reepjes. Giet de pasta af in een vergiet maar doe hem direct terug in de pan.
  4. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine aan de pasta toe en verwarm al omscheppend kort. Schep de zeekraal, de zalm, de helft van de citroenrasp en citroensap naar eigen smaak erdoor. Bestrooi ruim met peper en de rest van de citroenrasp en serveer direct. Lekker met geroosterde cherrytrostomaatjes (zie tip).

Tip

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer de trossen tomaat zodat je 4 gelijke trosjes krijgt. Bestrijk ze met Solo vloeibaar en bestrooi ze met versgemalen peper en een beetje zeezout naar smaak. Leg ze op een bakblik en rooster ze onder de hete grill ± 5 minuten totdat de velletjes gaan barsten.Serveer ze bij de pasta met citroen en zeekraal.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?