use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pasta met citroen, zalm en zeekraal
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pasta met citroen, zalm en zeekraal

Pasta met citroen, zalm en zeekraal

Zin in een bijzonder pastagerecht? Probeer dan dit recept van pasta met citroen, zalm en zeekraal eens. Zo maak je snel een feestelijk pastagerecht!

Met deze pasta met citroen, zalm en zeekraal zet je een bijzonder pastagerecht op tafel. De frisse smaak van citroen combineert heel goed met het rokerige van de zalm en de zilte smaak van de zeekraal. Een heerlijk pasta recept voor als je gasten krijgt of iemand wilt verrassen met een lekkere maaltijd.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 - 2 citroenen
  • 225 g zeekraal
  • 350 g penne pasta
  • zout
  • 300 g gerookte zalmfilet
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • versgemalen peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Boen de citroen(en) onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers ze uit.
  2. Snijd of knijp van de zeekraal de onderste stugge stukjes van de steeltjes af en blancheer de groente 2 minuten in kokend water. Neem de groente uit de pan en spoel koud onder stromend water.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de zalm in reepjes. Giet de pasta af in een vergiet maar doe hem direct terug in de pan.
  4. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine aan de pasta toe en verwarm al omscheppend kort. Schep de zeekraal, de zalm, de helft van de citroenrasp en citroensap naar eigen smaak erdoor. Bestrooi ruim met peper en de rest van de citroenrasp en serveer direct. Lekker met geroosterde cherrytrostomaatjes (zie tip).
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer de trossen tomaat zodat je 4 gelijke trosjes krijgt. Bestrijk ze met Solo vloeibaar en bestrooi ze met versgemalen peper en een beetje zeezout naar smaak. Leg ze op een bakblik en rooster ze onder de hete grill ± 5 minuten totdat de velletjes gaan barsten.Serveer ze bij de pasta met citroen en zeekraal.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.