Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
lekker eten

Pasta met citroen, zalm en zeekraal

Met deze pasta met citroen, zalm en zeekraal zet je een bijzonder pastagerecht op tafel. De frisse smaak van citroen combineert heel goed met het rokerige van de zalm en de zilte smaak van de zeekraal. Een heerlijk pasta recept voor als je gasten krijgt of iemand wilt verrassen met een lekkere maaltijd.

Zin in een bijzonder pastagerecht? Probeer dan dit recept van pasta met citroen, zalm en zeekraal eens. Zo maak je snel een feestelijk pastagerecht!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding10 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties4 porties
duur
au bain-marie
koken
hoofdgerecht
recipe image Pasta met citroen, zalm en zeekraal
  • 1 - 2 citroenen
  • 225 g zeekraal
  • 350 g penne pasta
  • zout
  • 300 g gerookte zalmfilet
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht
  • versgemalen peper
  1. Boen de citroen(en) onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers ze uit.
  2. Snijd of knijp van de zeekraal de onderste stugge stukjes van de steeltjes af en blancheer de groente 2 minuten in kokend water. Neem de groente uit de pan en spoel koud onder stromend water.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de zalm in reepjes. Giet de pasta af in een vergiet maar doe hem direct terug in de pan.
  4. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine aan de pasta toe en verwarm al omscheppend kort. Schep de zeekraal, de zalm, de helft van de citroenrasp en citroensap naar eigen smaak erdoor. Bestrooi ruim met peper en de rest van de citroenrasp en serveer direct. Lekker met geroosterde cherrytrostomaatjes (zie tip).
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer de trossen tomaat zodat je 4 gelijke trosjes krijgt. Bestrijk ze met Solo vloeibaar en bestrooi ze met versgemalen peper en een beetje zeezout naar smaak. Leg ze op een bakblik en rooster ze onder de hete grill ± 5 minuten totdat de velletjes gaan barsten.Serveer ze bij de pasta met citroen en zeekraal.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.