lekker eten
Pasta met citroen, zalm en zeekraal
Met deze pasta met citroen, zalm en zeekraal zet je een bijzonder pastagerecht op tafel. De frisse smaak van citroen combineert heel goed met het rokerige van de zalm en de zilte smaak van de zeekraal. Een heerlijk pasta recept voor als je gasten krijgt of iemand wilt verrassen met een lekkere maaltijd.
Zin in een bijzonder pastagerecht? Probeer dan dit recept van pasta met citroen, zalm en zeekraal eens. Zo maak je snel een feestelijk pastagerecht!
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 1 - 2 citroenen
- 225 g zeekraal
- 350 g penne pasta
- zout
- 300 g gerookte zalmfilet
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- versgemalen peper
- Boen de citroen(en) onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers ze uit.
- Snijd of knijp van de zeekraal de onderste stugge stukjes van de steeltjes af en blancheer de groente 2 minuten in kokend water. Neem de groente uit de pan en spoel koud onder stromend water.
- Kook intussen de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de zalm in reepjes. Giet de pasta af in een vergiet maar doe hem direct terug in de pan.
- Voeg de Solo Crèmefine Cuisine aan de pasta toe en verwarm al omscheppend kort. Schep de zeekraal, de zalm, de helft van de citroenrasp en citroensap naar eigen smaak erdoor. Bestrooi ruim met peper en de rest van de citroenrasp en serveer direct. Lekker met geroosterde cherrytrostomaatjes (zie tip).
