lekker eten
Pasta met kip in tomatensaus
Dit lekkere pasta met kip in tomatensaus recept valt vast bij iedereen in de smaak. Met een tomatensaus recept met heel veel verse Roma tomaten en met geurige basilicum heb je in 30 minuten een Italiaanse maaltijd gemaakt!
Pasta met kip en tomatensaus is een heel eenvoudig gerecht waar iedereen wel van houdt. Bovendien is het supersnel klaar te maken.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 500 g kipfilet (in 4 stukken)
- 50 g Solo margarine
- 400 g spaghetti
- 6 Roma tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 3 el Solo Vloeibaar
- 1 handje basilicumblaadjes
- extra nodig: huishoudfolie
- Leg de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie indien het vlees niet overal even dik is. Ga met een deegrol over de kipfilets tot het vlees overal even dik is. Op die manier bakt de kip gelijkmatig en sneller. Kruid de kip goed met peper en zout.
- Zet een braadpan op een middelhoog vuur en voeg de Solo Bakken en Braden toe. Schik de kip in de pan en bak het vlees in ± 10 minuten lichtbruin. Haal de kip uit de pan. Zet het vuur uit en laat de Solo iets afkoelen.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was en snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Zet het vuur opnieuw aan en bak de tomaten ± 4 minuten in het bakvet.
- Pel en snipper de knoflook fijn en roer de knoflook met de Solo Vloeibaar door de tomaten in de pan. Verwarm alles al omscheppend. Leg de kipfilets in de pan en warm alles goed door.
- Giet de pasta af en serveer met de kip en saus. Garneer de pasta met kip in tomatensaus met fijngesneden basilicumblaadjes.
