Recept 45**** (4 stemmen)

Orecchiette met broccoli en rode ui

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
24 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de blaadjes en de stronk van de broccoli los.
  2. Schil de stronk en snij fijn.
  3. Halveer de grote broccoliroosjes of snij ze in vieren.
  4. Kook ze in ruim kokend water met zout gaar en giet af in een zeef.
  5. Laat schrikken in ijskoud water.
  6. Kook de orecchiette in ruim kokend gezouten water in twaalf minuten gaar, giet af en vang het kooknat op.
  7. Bak intussen de broccoliroosjes zachtjes in wat Solo.
  8. Snij de knoflook in plakjes en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.
  9. Voeg de orechiette toe en schep er een paar eetlepels van het kooknat door.
  10. Voeg de rest van de Solo toe, roer kort door en breng goed op sm aak met zout en zwarte peper.
  11. Doe alles in een grote kom.
  12. Verdeel hierover kleine stukjes ricottakaas en uienringen en bedruip tot slot met chiliolie.
Tip

Als u van gerechten met een stevige smaak houdt, roer er dan aan het eind wat fijn gehakte ansjovis en vers geraspte Parmezaanse kaas door.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie