Orecchiette met broccoli en rode ui

4 (4)
24 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de blaadjes en de stronk van de broccoli los.
  2. Schil de stronk en snij fijn.
  3. Halveer de grote broccoliroosjes of snij ze in vieren.
  4. Kook ze in ruim kokend water met zout gaar en giet af in een zeef.
  5. Laat schrikken in ijskoud water.
  6. Kook de orecchiette in ruim kokend gezouten water in twaalf minuten gaar, giet af en vang het kooknat op.
  7. Bak intussen de broccoliroosjes zachtjes in wat Solo.
  8. Snij de knoflook in plakjes en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.
  9. Voeg de orechiette toe en schep er een paar eetlepels van het kooknat door.
  10. Voeg de rest van de Solo toe, roer kort door en breng goed op sm aak met zout en zwarte peper.
  11. Doe alles in een grote kom.
  12. Verdeel hierover kleine stukjes ricottakaas en uienringen en bedruip tot slot met chiliolie.

Tip

Als u van gerechten met een stevige smaak houdt, roer er dan aan het eind wat fijn gehakte ansjovis en vers geraspte Parmezaanse kaas door.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?