use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghettini met aubergine, zongedroogde tomaten en chilipepers
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghettini met aubergine, zongedroogde tomaten en chilipepers

Spaghettini met aubergine, zongedroogde tomaten en chilipepers

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g spaghettini
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie
  • chilipepers, zonder zaadjes
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel gemengde, gedroogde kruiden
  • 2 dl room
  • zeezout
  • 150 g geraspte kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de sjalotten, de knoflook, de zongedroogde tomaten en de chilipepers in dunne plakjes.
  2. Fruit de sjalotten en de knoflook 5 min in de Solo Vloeibaar.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes en laat 2 à 3 min meebakken.
  4. Voeg de kruiden, de zongedroogde tomaten en de chilipepers toe.
  5. Laat alles 10 min afgedekt sudderen op een zo laag mogelijk vuurtje.
  6. Voeg de room toe en laat 5 min inkoken.
  7. Roer een snuifje zeezout door de saus.
  8. Je kan de saus zo gebruiken of pureren.
  9. Kook de spaghettini al dente in lichtjes gezouten water, laat uitlekken.
  10. Roer de saus door de hete pasta, schik op het bord en bestrooi met wat geraspte kaas.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.