use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Orecchiette met broccoli en rode ui

Een prachtpasta, deze orechiette met broccoli en romige ricotta! Met dit makkelijke recept heb je hem in nog geen halfuur op tafel staan. Overheerlijk...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd12 min
  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Orecchiette met broccoli en rode ui
  • zout
  • 400 g orecchiette pasta
  • 4 eetlepels Solo
  • vers gemalen zwarte peper
  • 100 g ricottakaas
  • chiliolie
  • 600 g broccoli
  • 2 teentje look
  • 1 rode ui
  1. Snij de blaadjes en de stronk van de broccoli los.
  2. Schil de stronk en snij fijn.
  3. Halveer de grote broccoliroosjes of snij ze in vieren.
  4. Kook ze in ruim kokend water met zout gaar en giet af in een zeef.
  5. Laat schrikken in ijskoud water.
  6. Kook de orecchiette in ruim kokend gezouten water in twaalf minuten gaar, giet af en vang het kooknat op.
  7. Bak intussen de broccoliroosjes zachtjes in wat Solo.
  8. Snij de knoflook in plakjes en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.
  9. Voeg de orechiette toe en schep er een paar eetlepels van het kooknat door.
  10. Voeg de rest van de Solo toe, roer kort door en breng goed op sm aak met zout en zwarte peper.
  11. Doe alles in een grote kom.
  12. Verdeel hierover kleine stukjes ricottakaas en uienringen en bedruip tot slot met chiliolie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.