Omelette sibérienne met chocoladebrownies en frambozen

Gepost door Carte d'Or

2 (2)
180 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een vierkante bakplaat van 22cm met bakpapier.
  2. Smelt de Solo en de chocolade in een kom in een bain marie. Laat afkoelen totdat de kom niet langer te warm aanvoelt.
  3. Mix de eieren en de suiker. Voeg alles samen en zeef er de bloem door. Giet het baksel in de bakvorm.
  4. Zet de bakvorm gedurende 25 tot 30 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen, haal de cake uit de bakvorm en snij in 9 gelijke stukken.
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg er vier brownies op. Leg op elke brownie enkele frambozen en zet in de koelkast om af te koelen.
  6. Schep een klein bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg die op een aparte schotel. Zet de schotel gedurende minstens anderhalf uur in de diepvriezer, of totdat het ijs hard is.
  7. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  8. Klop het eiwit op met een elektrische mixer totdat het stijf wordt en voeg er elke keer een eetlepel basterdsuiker aan toe. Klop op totdat de meringue er stevig en glanzend uitziet.
  9. Leg een bolletje roomijs op elke brownie en lepel er het meringuebeslag overheen. Zorg ervoor dat alle kanten van de brownie volledig met het beslag bedekt zijn.
  10. Zet de brownies onmiddellijk in de oven en laat ze gedurende 35 minuten staan totdat ze licht bruin gekleurd zijn. Dien onmiddellijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Iquest op 26 december 2015 om 01u36

LOL toch 35 minuten in oven met ijs!!! zeker goed dus niet gelukt. Mijn zoontje wou ons verrassen met die receptje en ja alles perfect tot het 35 min in oven moet! Alle ijs weg natuurlijk! 5 min had volgens mij genoeg geweest of misschien 10. Gelukkig vond iedereen het zonder ijs ook nog lekker. Jongen was wel héél echt ontgoocheld over jullie site daardoor. En gaat nu enkel nog voor Jeroen Meus waar alles wel lukt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?