Recept 45**** (4 stemmen)

Muffin uiltjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Sinterklaas recepten

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Haal de Oreo koekjes uit elkaar. Leg de koekjes met de witte crème opzij. Hak 12 van de koekjes zonder de witte crème grof.
  2. Mix met een handmixer 125 g Solo Patisserie met de suiker romig. Voeg dan de eieren één voor één toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder door het margarinemengsel. Voeg de melk toe en meng dit goed door. Spatel als laatste de gehakte Oreo koekjes door het beslag.
  3. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en bekleed de holletjes in het blik met stukjes bakpapier. Vul de holletjes voor 2/3 met het beslag. Bak de muffins vervolgens ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de muffins daarna afkoelen.
  4. Smelt ondertussen 25 g Solo Patisserie samen met de chocolade in een pan en laat het vervolgens afkoelen. Klop ondertussen de slagroom en meng dit met het afgekoelde chocolademengsel tot een chocoladecrème. Bestrijk de muffins met de chocoladecrème en leg 2 Oreo koekjes (met witte crème) als "ogen" op de muffins. Leg de bruine chocoladesnoepjes op de ogen als pupillen en leg de oranje/gele onder de ogen als snaveltje.

Ingrediëntenvoor 12 personen

  • 24 oreo koekjes
  • 150 g Solo Patisserie
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g cacaopoeder
  • 100 ml melk
  • 100 g pure chocolade
  • 36 chocoladesnoepjes (24 bruine en 12 oranje of gele)
  • 125 ml slagroom

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie