koken voor kinderen
Cupcakes met citroen en bosbessen
Cupcakes met citroen en bosbessen maken? Met dit cupcakes recept maak je de allerlekkerste citroen cupcakes met bosbessen. Heerlijke cupcakes voor bij de thee of maak ze samen met de kinderen tijdens een kinderfeestje of verjaardag.
Cupcakes met citroen en bosbessen maken? Met dit cupcakes recept maak je de allerlekkerste citroen cupcakes met bosbessen.
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 175 g Solo Patisserie
- 175 g fijne tafelsuiker
- 3 middelgrote eieren
- 175 g zelfrijzende bloem (of 150 g bloem + 1 tl bakpoeder)
- 1 citroen zeste
- 100 g bosbessen
Glazuur:
- 225 g poedersuiker
- 100 g Solo Patisserie
- 2 el bosbessenconfiture
Decoratie:
- 150 g bosbessen
- Klop de Solo Patisserie en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg de citroenzeste en de eieren een voor een toe. Klop goed tussen elk nieuw ei tot je een glad mengsel krijgt.
- Zeef de bloem en spatel die door het mengsel. Voeg de gewassen en gedroogde bosbessen toe en meng zachtjes.
- Plaats cupcakevormpjes in een muffinvorm en vul die met het cakebeslag. Bak de cupcakes in 25-30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 190 °C (heteluchtoven: 180 °C / gasoven: stand 5). Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.
- Bereid het glazuur: meng de Solo Patisserie met de suiker. Doe de helft van het glazuur in een spuitzak. Meng daarna de bosbessenconfituur met de andere helft van het glazuur in een kom en giet ook in een spuitzak.
- Spuit het glazuur op de cupcakes met behulp van een spuitzak met een glad mondje of smeer het op de bovenkant van de cupcakes. Werk af met bosbessen.
