use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Muffin uiltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Uilen muffins

Muffin uiltjes

Leuk recept uilen muffins bakken in de vorm van een vogel. Recept creatieve vliegende uilen muffins bakken met de kids.

Deze muffins met uilensnoetjes zijn niet alleen een feestje om te zien, maar door de Oreo koekjes, pure chocolade en de gekleurde chocoladesnoepjes ook heel bijzonder. Erg leuk om samen met de kinderen op een kinderverjaardagsfeestje te maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    12 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 24 oreo koekjes
  • 150 g Solo Patisserie
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g cacaopoeder
  • 100 ml melk
  • 100 g pure chocolade
  • 36 chocoladesnoepjes (24 bruine en 12 oranje of gele)
  • 125 ml slagroom

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Haal de Oreo koekjes uit elkaar. Leg de koekjes met de witte crème opzij. Hak 12 van de koekjes zonder de witte crème grof.
  2. Mix met een handmixer 125 g Solo Patisserie met de suiker romig. Voeg dan de eieren één voor één toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder door het margarinemengsel. Voeg de melk toe en meng dit goed door. Spatel als laatste de gehakte Oreo koekjes door het beslag.
  3. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm en bekleed de holletjes in het blik met stukjes bakpapier. Vul de holletjes voor 2/3 met het beslag. Bak de muffins vervolgens ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de muffins daarna afkoelen.
  4. Smelt ondertussen 25 g Solo Patisserie samen met de chocolade in een pan en laat het vervolgens afkoelen. Klop ondertussen de slagroom en meng dit met het afgekoelde chocolademengsel tot een chocoladecrème. Bestrijk de muffins met de chocoladecrème en leg 2 Oreo koekjes (met witte crème) als "ogen" op de muffins. Leg de bruine chocoladesnoepjes op de ogen als pupillen en leg de oranje/gele onder de ogen als snaveltje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.