use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Koekjes met chocolade egeltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Koekjes met egelsnoetjes

Koekjes met chocolade egeltjes

Recept koekjes bakken voor de kinderen. Kindertraktatie koekjes bakken. Leuke egelkoekjes om samen met de kinderen te maken.

Leuk recept koekjes bakken met de kinderen. Deze egelkoekjes zijn een echte kindertraktatie. Leuke koekjes om te krijgen en om uit te delen. Een feestje om deze lekkere koekjes op te eten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    24 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 150 g Solo Patisserie, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (L)
  • 300 g bloem + extra om uit te rollen
  • 1 tl koekkruiden (eventueel)
  • 72 pure chocoladedruppels
  • 1 zakje chocoladeglazuur
  • 200 g chocolade hagelslag (melk)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Klop de Solo Patisserie met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht en romig. Voeg het ei toe en klop het erdoor. Meng de bloem, een mespunt zout en naar wens de koekkruiden met de mixer erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een koele met bloem bestoven hand tot een soepel deeg.
  3. Rol de helft van het deeg op de met bloem bestoven aanrecht uit tot een 4-5 mm dikke lap en steek er met het glas of de koeksteker (ø ± 7-9 cm) cirkels uit. Doe dat ook met de andere helft van het deeg. Kneed de restjes weer samen en rol nogmaals uit. Ga door tot al het deeg is opgebruikt.
  4. Vorm een kant van de cirkels met de vingers tot een iets spits neusje en leg de plakjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaten. Druk met de koeksteker of het glas een markering in de koekjes waar na het bakken de garnering moet komen. Druk de chocoladedruppels als oogjes en neusjes in het deeg.
  5. Bak de egelkoekjes in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Neem ze met het bakpapier van de bakplaat en laat de koekjes op een rooster helemaal afkoelen.
  6. Smelt de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk de koekjes ermee. Strooi de chocoladehagel in het nog natte glazuur en laat het glazuur helemaal drogen.
Deze koekjes met chocolade egeltjes blijven enkele dagen vers en knapperig. Maak ze van tevoren en bewaar ze in een goed afsluitbaren doos of trommel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.