use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mousse van zwarte bessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mousse van zwarte bessen

Mousse van zwarte bessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 0.5 kg zwarte bessen
  • 3 eetlepels water
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 eetlepel frambozenlikeur of cassislikeur
  • 1 eiwit
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • muntblaadjes voor de garnering

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de zwarte bessen. Doe ze in een pan met water en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  2. Neem de pan van het vuur, lepel de bessen eruit en druk ze door een zeef zodat alleen de pitten, velletjes en eventuele steeltjes achterblijven.
  3. Doe de puree terug in een pan en los de suiker erin op.
  4. Laat de puree koud worden.
  5. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg er eventueel de likeur aan toe.
  6. Spatel de slagroom door het eiwit en meng er daarna de koude bessenpuree door.
  7. Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen. Zet in de koelkast en laat opstijven.Versier met een takje munt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.