Recept 45**** (5 stemmen)

Mousse van zwarte bessen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

nagerechten

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de zwarte bessen. Doe ze in een pan met water en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  2. Neem de pan van het vuur, lepel de bessen eruit en druk ze door een zeef zodat alleen de pitten, velletjes en eventuele steeltjes achterblijven.
  3. Doe de puree terug in een pan en los de suiker erin op.
  4. Laat de puree koud worden.
  5. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg er eventueel de likeur aan toe.
  6. Spatel de slagroom door het eiwit en meng er daarna de koude bessenpuree door.
  7. Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen. Zet in de koelkast en laat opstijven.Versier met een takje munt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 12 september 2011 om 17u55

Dank je wel voor je reactie, neri!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie