Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Gekarameliseerde meloenballetjes met rozemarijn en vanilleijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties4 porties
goedkoop
nagerecht
Frans
ijs
recipe image Gekarameliseerde meloenballetjes met rozemarijn en vanilleijs
  • 1 Cavaillon-meloen
  • 1 potje verse rozemarijn
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 limoen
  • vanilleijs
  • Solo
  1. Maak balletjes van de meloen met behulp van een parisiennelepel (zo’n handig keukenhulpje waarmee je bijvoorbeeld ook aardappelbolletjes of ‘pommes parisiennes’ vormt).
  2. Hak twee eetlepels verse rozemarijn fijn.
  3. Laat wat Solo smelten in een pan en voeg er meloen aan toe. Bestrooi de balletjes met drie eetlepels kristalsuiker en stoof ze kort. Overgiet met het versgeperste sap van een limoen en voeg de gehakte rozemarijn toe.
Dien dit fruitige dessertje warm op in een diep bord met een bolletje lekker vanilleijs en een geurig takje rozemarijn. Wedden dat je de zomer haast kan proeven?

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.