use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mosselen à la marseillaise
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mosselen à la marseillaise

Mosselen à la marseillaise

Mosselen à la marseillaise is een heerlijke manier om mosselen te bereiden, met lekker verse tomaten. Op en top Frans!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg mosselen
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 ui
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 stevige tomaten
  • 0.5 bosje peterselie
  • 2 teentjes look
  • 1 handvol paneermeel
  • zout en peper van de molen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
  2. Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
  3. Bewaar het kookvocht.
  4. Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
  5. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  6. Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
  7. Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
  8. Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
  9. Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken.
  10. Proef en breng verder op smaak.
  11. Giet deze saus met een lepel over de mosselen.
  12. Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes.
  13. Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.
  14. Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie.
  15. Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.
Gebruik voor je mosselen à la marseillaise een pot met glazen deksel: zo zie je het meteen als de mosselen opengaan en klaar zijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.