Recept 45**** (13 stemmen)

Mosselen à la marseillaise

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

vis - schaal- & schelpdieren

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
  2. Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
  3. Bewaar het kookvocht.
  4. Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
  5. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  6. Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
  7. Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
  8. Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
  9. Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken.
  10. Proef en breng verder op smaak.
  11. Giet deze saus met een lepel over de mosselen.
  12. Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes.
  13. Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.
  14. Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie.
  15. Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door myriam.genne op 08 september 2015 om 22u19

ziet er superlekker uit ,fijn als amuse !!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?