Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g biefstuk of ossenhaas
- 1 teentje knoflook
- 2 koffielepels gehakte gember
- 1 el eetlepsojasaus
- 1 el eetlepsherry
- 1 koffielepel Maïzena
- 3 koffielepels sesamzaad
- 1.5 kg verse tuinbonen
- 2 uien
-
Bereidingswijze
- Snij het vlees in dunne reepjes.
- Vermeng de knoflook, de gember, de sojasaus, de sherry, 2 eetlepels de Solo en de Maïzena.
- Doe de reepjes rund erbij en laat het vlees er 2 uur in marineren.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en hou ze apart.
- Maak de tuinbonen schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water.
- Laat de boontjes afkoelen en duw ze uit het witte velletje.
- Snij de uien in ringen en halveer die.
- Zet een wok op het vuur met een eetlepel Solo tot die goed heet is.
- Bak hierin 2 minuten de ui en de tuinboontjes op hoog vuur. Leg op een bord en houd warm.
- Verhit de andere eetlepel Solo.
- Bak daarin de reepjes vlees ongeveer 1 of 2 minuten, ook op hoog vuur.
- Schik het vlees op de boontjes .
- Bestrooi met sesamzaad.
Tip
Serveer met rijst en zuur aangemaakte komkommer.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?