use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mongools rund met tuinboontjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mongools rund met tuinboontjes

Mongools rund met tuinboontjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g biefstuk of ossenhaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koffielepels gehakte gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 koffielepel Maïzena
  • 3 koffielepels sesamzaad
  • 1.5 kg verse tuinbonen
  • 2 uien
  • 4 eetlepels Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het vlees in dunne reepjes.
  2. Vermeng de knoflook, de gember, de sojasaus, de sherry, 2 eetlepels de Solo en de Maïzena.
  3. Doe de reepjes rund erbij en laat het vlees er 2 uur in marineren.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en hou ze apart.
  5. Maak de tuinbonen schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  6. Laat de boontjes afkoelen en duw ze uit het witte velletje.
  7. Snij de uien in ringen en halveer die.
  8. Zet een wok op het vuur met een eetlepel Solo tot die goed heet is.
  9. Bak hierin 2 minuten de ui en de tuinboontjes op hoog vuur. Leg op een bord en houd warm.
  10. Verhit de andere eetlepel Solo.
  11. Bak daarin de reepjes vlees ongeveer 1 of 2 minuten, ook op hoog vuur.
  12. Schik het vlees op de boontjes .
  13. Bestrooi met sesamzaad.
Serveer met rijst en zuur aangemaakte komkommer.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.