use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkool curry en kokosmelk soep
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkool curry en kokosmelk

Bloemkool curry en kokosmelk soep

Bloemkool met curry en kokosmelk zijn dé ingrediënten voor een heerlijke pittige bloemkool curry en kokosmelk soep recept. een lekkere Aziatische soep met bloemkool en kokosmelk in de hoofdrol.

Bloemkool kerrie en kokosmelk maken samen een verrukkelijke bloemkoolsoep. Dit bloemkool currysoep recept is eenvoudig te maken. Zo'n lekkere bloemkool kokos currysoep zet je in 30 minuten op tafel. Deze pittige Aziatische soep smaakt heerlijke als hoofdgerecht of als lunch.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    3 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • 30 g Solo margarine
  • 2 el rode currypasta
  • 1 el bruine suiker
  • 1 bloemkool
  • 2 stengels citroengras
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300 ml kokosmelk in blik
  • 1 lente-uitje
  • 0.5 rode peper
  • 4 takjes verse koriander
  • extra nodig: staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui. Verhit de Solo margarine in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui op matig vuur glazig. Voeg de currypasta en de bruine suiker toe. Schenk 100 ml water in de pan en laat alles 2-3 minuten zachtjes koken.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stengels citroengras in stukken van ongeveer 4 cm. Los de bouillonblokjes op in 700 ml heet water. Voeg de bouillon, de bloemkoolroosjes en het citroengras toe in de pan. Breng de soep aan de kook op een matig vuur tot de bloemkool beetgaar is (ongeveer 8 - 10 minuten). Haal daarna het citroengras uit de pan.
  3. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken. Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringen. Pureer de soep met de staafmixer. Werk de soep af met de lente-ui, de rode peper en enkele blaadjes koriander.
Serveer de bloemkool curry en kokosmelk soep met geroosterde sneetjes stokbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.