hoofdgerecht
Gebakken varkenshaasje met gewokte groentjes en aardappelblokjes
Geef score
Kooktijd12 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g varkenshaasje
- 1 dl bruine fond
- 6 eetlepels Porto
- 300 g vastkokende aardappels
- 1 pak groene asperges
- 150 g bloemkoolroosjes
- 250 g jonge spinazie, gewassen
- 1 pakje jonge uitjes
- 1 prei
- Solo Vloeibaar
Voorbereiding
- Warm de oven voor op 160°
- Kook de bloemkool roosjes gedurende 1 minuut in kokend water en laat ze dan in koud water schrikken.
- Verwijder het onderste deel van de asperges.
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in fijne blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
- Kruid het vlees en braad het mooi bruin aan in hete Solo.
- Gaar het daarna rosé verder in de oven gedurende een 8 tal minuten
- Blus de pan van het vlees met de bruine fond en de Porto en laat inkoken tot een gebonden gladde saus.
- Snij de groene asperges, de jonge uitjes en de prei in kleine stukken.
- Wok al de groenten samen met de aardappelen.
- Serveer het vlees op de groentjes en lepel de saus erover.
