Mini-tortilla’s uit de oven met chorizo en groene asperges

0 (0)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje groene asperges (ca. 250 g)
  • 6 bosuitjes
  • 100 g chorizo (stuk)
  • 1 blikje kidneybonen (200 g)
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilicum (500 g)
  • 4 kleine tortilla’s
  • 80 g geraspte komijnekaas
  • Extra:
  • 1 grote of 4 kleine lange, ingevette ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de harde onderkant van de asperges af. Snijd de bosuitjes in smalle ringen, de chorizo in kleine stukjes en de asperges schuin in stukjes van ca. 1 cm breedte (laat de kopjes heel). Laat de bonen uitlekken.
  2. Bak de chorizo in een droge koekenpan op een laag vuur gedurende 3 minuten. Voeg de asperges toe en bak ze 3 minuten mee. Roer 2/3 van de saus, de bonen en de uiringetjes erdoor en laat 10 minuten pruttelen. Leg de tortilla’s een voor een in de ovenvaste schaal (of in de kleine schaaltjes), vul ze met het aspergemengsel en vouw ze dicht. Strooi de kaas erover.
  3. Laat de kaas op de tortilla’s in de hete oven in 15-20 minuten smelten en een beetje bruin worden. Verwarm de rest van de saus en geef die er apart bij. Serveer in de individuele ovenschaaltjes of schep de minitortilla’s op bordjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?