voorgerecht
Bospaddenstoelen met chorizo en een gepocheerd eitje
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 400 g gemengde paddenstoelen
- 4 eieren
- 100 g chorizo
- 2 el Solo Vloeibaar
- 5 el witte-wijnazijn
- 2 el platte peterselie
- Borstel de paddenstoelen schoon (gebruik geen water). Snij de chorizo in grove stukken. Bak de paddenstoelen in hun geheel samen met de chorizo gedurende 2 minuten kort aan in Solo op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en de platte peterselie.
- Breng in een pan 1 liter water met de witte-wijnazijn aan de kook.
- Breek de eieren voorzichtig in kleine koffiekopjes en schenk ze langzaam in het kokende water. Laat ze gedurende 1 minuut koken en schep ze met een schuimspaan uit het water.
- Schep de paddenstoelen en chorizo op de borden. Dresseer het eitje erbovenop.
