Mini Merveilleux

Ingrediënten voor 12 personen

  • 200 gr eiwit
  • 700 gr fijne kristalsuiker
  • 750 ml volle room
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • chocoladeschilfers

Bereidingswijze

  1. Mengen in een kom met een ronde bodem. Deze hang je boven warm water (soort van au-bain-marie maar niet te heet) Kloppen tot het mengsel taai is en een beetje warm aanvoelt. Als je punten trekt moet het topje net omvallen. Dan 24 rondjes van 2 a3 cm spuiten op bakpapier. Alles in een voorverwarmde oven van 150 C in 50 a 60 minuten laten indrogen. Laten afkoelen. Klop ondertussen de slagroom op met vanillesuiker tot een luchtige stevige massa (geen boter). Spuit tussen 2 schuimpjes een dot slagroom en strijk glad met een paletmes en wentel ze door chocoladeschilfers. Nog een toefje slagroom er bovenop en eventueel afwerken met een stukje fruit....
  2. Succes!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?