Merveilleux
Merveilleux is romig gevulde meringue. Lekker krokant zoet eiwitschuim gevuld met een lekkere room en een pure chocoladegarnering.
10 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eiwitten
- 200 g fijne kristalsuiker
-
750 ml Solo Crèmefine Vol
- 3 el bloemsuiker
- 1 vanillestokje
- 200 g pure chocolade schilfers
- 4 gekonfijte kersen
- Extra nodig: spuitzak en bakpapier/bakmatje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in een propere kom het eiwit stijf. Mix er beetje bij beetje de kristalsuiker doorheen en klop tot je punten kan trekken in het eiwit.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een bakmatje op. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit 8 platte cirkels met 7 cm doorsnede op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en stop een houten lepel tussen de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen. Laat de meringue anderhalf à twee uur drogen in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
- Klop de Crèmefine Patisserie luchtig met het merg uit het vanillestokje en de poedersuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
- Spuit een flinke toef slagroom op 4 meringues. Dek telkens af met een tweede meringue.
- Maak de buitenkant van elk gebakje mooi glad met een spatel en rol door het chocoladeschaafsel. Werk elke merveilleux af met een toef slagroom en een gekonfijte kers.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?