Merveilleux

Merveilleux is romig gevulde meringue. Lekker krokant zoet eiwitschuim gevuld met een lekkere room en een pure chocoladegarnering.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in een propere kom het eiwit stijf. Mix er beetje bij beetje de kristalsuiker doorheen en klop tot je punten kan trekken in het eiwit.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een bakmatje op. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit 8 platte cirkels met 7 cm doorsnede op de bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en stop een houten lepel tussen de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen. Laat de meringue anderhalf à twee uur drogen in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  4. Klop de Crèmefine Patisserie luchtig met het merg uit het vanillestokje en de poedersuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  5. Spuit een flinke toef slagroom op 4 meringues. Dek telkens af met een tweede meringue.
  6. Maak de buitenkant van elk gebakje mooi glad met een spatel en rol door het chocoladeschaafsel. Werk elke merveilleux af met een toef slagroom en een gekonfijte kers.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?