use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Merveilleux
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Merveilleux

Merveilleux

Merveilleux is romig gevulde meringue. Lekker krokant zoet eiwitschuim gevuld met een lekkere room en een pure chocoladegarnering.

Bakken als een echte patissier dat kan met dit recept voor merveilleux! De meringue worden gevuld met een romige vulling van Solo Crèmefine Patisserie en gegarneerd met pure chocoladeschilfer. Met nog een extra toef room en een kers maak je de gebakjes helemaal af!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    2 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 eiwitten
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 750 ml Solo Crèmefine Vol
  • 3 el bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 g pure chocolade schilfers
  • 4 gekonfijte kersen
  • Extra nodig: spuitzak en bakpapier/bakmatje

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 90 °C. Klop in een propere kom het eiwit stijf. Mix er beetje bij beetje de kristalsuiker doorheen en klop tot je punten kan trekken in het eiwit.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een bakmatje op. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit 8 platte cirkels met 7 cm doorsnede op de bakplaat.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en stop een houten lepel tussen de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen. Laat de meringue anderhalf à twee uur drogen in de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  4. Klop de Crèmefine Patisserie luchtig met het merg uit het vanillestokje en de poedersuiker. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  5. Spuit een flinke toef slagroom op 4 meringues. Dek telkens af met een tweede meringue.
  6. Maak de buitenkant van elk gebakje mooi glad met een spatel en rol door het chocoladeschaafsel. Werk elke merveilleux af met een toef slagroom en een gekonfijte kers.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.