Mascarponetaart met gerookte vis

5 (5)
70 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het paneermeel met de zachte Solo. Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnede met aluminiumfolie.
  2. Strijk het mengsel van de Solo en het paneermeel vingerdik op de bodem uit.
  3. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Week gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm 1 dl melk, maar laat dit niet koken. Los de gelatine op in de melk en laat afkoelen.
  5. Stoof de paprika zodat hij een beetje zacht is. Laat uitlekken en afkoelen.
  6. Snij de vis in reepjes.
  7. Meng de mascarpone met de vis, paprika, pijpajuin, bieslook en dille.
  8. Voeg het citroensap toe en meng alles voorzichtig. Kruid met peper uit de molen.
  9. Spatel de melk met de gelatine onder de kaasmengsel.
  10. Klop de room op. Roer de room onder het kaasmengsel. Giet het mengsel in de vorm en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
  11. Verdeel de sla op gekoelde borden, leg een stukje van de mascarponetaart op de sla en verdeel de tomaatjes rond de kaas. Besprenkel met cidervinaigrette. Dien eventueel op met verse toast.

Advertentie

Reacties (6)

Gepost door Solo op 17 oktober 2011 om 14u42

Dank je wel voor de leuke reactie!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?