use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mascarponetaart met gerookte vis
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mascarponetaart met gerookte vis

Mascarponetaart met gerookte vis

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g kruidenpaneermeel
  • 125 g Solo
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml room
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 g gemengde gerookte vis (zalm, heilbot, makreel, forel...)
  • 1 pijpajuin fijngesneden
  • sprietjes bieslook gesnipperd
  • takjes dille gesnipperd
  • 0.5 paprika in blokjes
  • gemengde sla
  • kerstomaatjes
  • cide rvinaigrette

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het paneermeel met de zachte Solo. Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnede met aluminiumfolie.
  2. Strijk het mengsel van de Solo en het paneermeel vingerdik op de bodem uit.
  3. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Week gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm 1 dl melk, maar laat dit niet koken. Los de gelatine op in de melk en laat afkoelen.
  5. Stoof de paprika zodat hij een beetje zacht is. Laat uitlekken en afkoelen.
  6. Snij de vis in reepjes.
  7. Meng de mascarpone met de vis, paprika, pijpajuin, bieslook en dille.
  8. Voeg het citroensap toe en meng alles voorzichtig. Kruid met peper uit de molen.
  9. Spatel de melk met de gelatine onder de kaasmengsel.
  10. Klop de room op. Roer de room onder het kaasmengsel. Giet het mengsel in de vorm en laat 1 nacht opstijven in de koelkast.
  11. Verdeel de sla op gekoelde borden, leg een stukje van de mascarponetaart op de sla en verdeel de tomaatjes rond de kaas. Besprenkel met cidervinaigrette. Dien eventueel op met verse toast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.