Makkelijke spaghettisaus met gehakt en paprika

Welke spaghettisaus de beste is? De saus die je zelf maakt! Van deze makkelijke saus met paprika en gehakt maak je in een wip ook een vegetarische versie.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd alle groentjes in brunoise.
  2. Verhit de olie in een brede pot of pan. Bak hierin het gehakt, plet het met een vork en roek het. Laat het gehakt lichtbruin bakken, maar zorg dat het niet aanbrandt.
  3. Voeg de groentebrunoise toe. Kruid met peper, zout en tijm en voeg een blaadje laurier toe. Roer alles goed door.
  4. Laat de groenten 5 minuten al roerend stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe, roer om en laat even meebakken zodat de lichtzure smaak verdwijnt.
  5. Doe nu het blik tomaten, de tomatenketchup en het water erbij. Voeg het bouillonblokje toe en roer om. Laat de saus nog een half uurtje verder pruttelen op laag vuur. Klaar!

Tip

Eten er vegetariërs mee? Geen probleem: vervang het gehakt door fijngehakte gerookte tofu en de rundsbouillon door groentebouillon. Ook superlekker!

Deze spaghettisaus wordt nóg lekkerder als je ze een nachtje in de koelkast hebt laten 'rusten'. Zo komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door h54137 op 28 september 2015 om 22u30

Een saaie Vlaamse spaghettisaus, Italië is ver zoek

Gepost door talleke77 op 02 november 2016 om 21u20

Ieder heeft zijn eigen smaak he ...

Gepost door Haicote op 23 februari 2018 om 17u44

Een echte Italiaanse spaghetti saus is met gehaktballen en tomaten saus, zonder gemengde gehakt ertussen, Dus als je een Italiaanse spaghetti saus wilt vervang het dan in gehaktballen, groetjes

Hoeveel sterren geef jij dit recept?