Lasagne van zalm en spinazie

Benieuwd hoe je lasagne eens helemaal anders bereidt? Probeer dan zeker dit eenvoudige recept met zalm enspinazie eens uit. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Leg de zalm in het kokende water en laat de vis ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking (ca. 10 minuten). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de gare zalm goed uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis met een vork in grove stukjes. Besprenkel de stukjes zalm met het citroensap. Meng de vis in een kom met de crème fraîche, mosterd en dille. Breng op smaak met peper en zout. Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg de olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, spinazie en romige zalm. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag lasagnevellen. Laat de lasagne in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven. Zet het dan nog 3 minuten onder de grill. Serveer de lasagne onmiddellijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?